Miten rahoittaa uuden blogin ylläpito?

Olet siis päättänyt perustaa blogin. Onneksi olkoon! Tämä on loistava tapa pitää yhteyttä samanhenkisiin ihmisiin, jakaa intohimosi maailman kanssa ja ehkä jopa tienata hieman rahaa sivutoimisesti. Mutta ennen kuin voit ryhtyä lunastamaan blogishekkejä, sinun on hoidettava yksi tärkeä asia: uuden blogisi ylläpidon rahoittaminen.

Mitä kustannuksia blogin ylläpitoon liittyy?

Jos bloggaat ilmaisella alustalla, kuten WordPress.com tai Blogger, ainoat kustannuksesi ovat hosting-maksut (jos päätät ostaa mukautetun verkkotunnuksen) ja mahdolliset sekalaiset kulut, kuten verkkosivujen teemat ja lisäosat. Jos kuitenkin isännöit blogiasi itse WordPress.orgin tai Squarespacen kaltaisella alustalla, sinun on otettava huomioon myös isännöintimaksut, verkkotunnuksen rekisteröinti ja mahdollisesti myös sähköpostihostausmaksut.

Kun tiedät, mistä kuluista olet vastuussa, on aika alkaa miettiä, miten rahoitat ne. Voit hakea lainaa ja rahoittaa ylläpitomaksut velkarahalla, mutta jos sinulla on tarpeeksi onnea ja sinulla on ylimääräistä rahaa säästössä, voit yksinkertaisesti maksaa kulut omasta taskustasi. Jos kuitenkin olet kuten useimmat ihmiset, sinun on oltava luova. Tässä on muutamia ideoita:

  • Aloita Kickstarter-kampanja: Tämä on hyvä vaihtoehto, jos tarvitset apua blogisi käynnistämiseen. Perustat yksinkertaisesti kampanjan ja tarjoat palkintoja eri lahjoitustasoille. Esimerkiksi 25 dollarin lahjoittajat voisivat saada sinulta kiitospostin, kun taas 100 dollarin lahjoittajat voisivat saada uutiskirjeesi vuositilauksen. Muista kuitenkin asettaa realistinen rahoitustavoite ja mainostaa kampanjaasi laajasti, jotta onnistumismahdollisuutesi paranevat.
  • Myy mainoksia: Kun blogisi on saanut uskollisen kannattajakunnan, voit alkaa myydä mainostilaa sivustollasi. Tämä tapahtuu yleensä Google AdSensen tai Mediavinen kaltaisen mainosverkoston kautta. Sinun on haettava hyväksyntää verkostolta ja täytettävä tietyt kriteerit, ennen kuin voit aloittaa mainosten myynnin, mutta kun olet saanut hyväksynnän, voit alkaa ansaita rahaa lähes välittömästi. Ansaitsemasi rahamäärä riippuu useista tekijöistä, kuten sivustosi liikennemäärästä ja näytettävien mainosten tyypistä

Yhteenveto

Nämä ovat vain muutamia monista tavoista, joilla bloggaajat ovat rahoittaneet blogiensa ylläpitoon liittyviä kustannuksia. Riippumatta siitä, minkä menetelmän tai menetelmät valitset, muista, että bloggaamisella ansaitseminen vie aikaa ja vaivaa – älä odota tuloksia yhdessä yössä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.